Widgets: Tekst in Side Area Bottom

natuurvriendelijk haarsalon
info @ kallure.be | Stationsstraat 26 – 1861 Wolvertem | +32 2 267 44 54
top

Orthomoleculaire therapie
levensstijl advies

Veel mensen kampen met een tekort aan energie. Ik ben moe, heb geen fut. Maar ook allergieën, haarverlies, hoofdhuidschilfers, eczeem, maag – en darmklachten, hoofdpijnen, depressief gevoel, onrust/stress en ga zo maar door zijn vaak een gewoonte geworden in onze huidige maatschappij. Weet dat dit niet de gewone gang van zaken is. Ons lichaam verdeelt energie naar welk orgaan het op dat ogenblik nodig heeft. Ons brein en ons lichaam werken daarvoor samen om deze energie optimaal te verdelen. Maar bij vele klachten zijn onze lichaamsprocessen verstoord. Ons brein kan de energie niet meer verdelen en ons lichaam raakt in de war. Je krijgt ontstekingen en een immuunsysteem dat altijd “aan” staat.

Orthomoleculaire therapie is wetenschappelijk onderbouwd. Bij een orthomoleculair consult gaan we kijken welke lichaamssystemen er verstoord zijn en zoeken we naar een oplossing van je symptomen door naar de oorzaak te zoeken. We gaan zeker niet alleen het symptoom bestrijden, maar graven dieper door naar de herkomst van het symptoom. Hier kan de oplossing liggen in levensstijl of voeding aanpassen, maar ook eventuele aanvulling met voedingssupplementen. Laten we vooral ook de persoonlijke benadering niet vergeten. Ik bekijk samen naar wat er voor jou haalbaar is om je levensstijl aan te passen. Kleine stappen kunnen vaak al een groot verschil maken.

De eerste afspraak is een grondig intake gesprek en duurt 2u. Ik leg u uit waar het onevenwicht kan zitten en wat er aan gedaan kan worden. Tijdens dit gesprek gaan we ook samen naar haalbare doelen zoeken. Nadien werk ik een therapievoorstel uit. Een opvolggesprek leggen we vast na het eerste gesprek. Een levensstijl aanpassing kan wat geduld vragen. Weet dat je niet na 1 gesprek meteen een ander persoon bent, het vergt zeker een inspanning maar dat is het zeker waard als je weer de energie van vroeger kan voelen!