Widgets: Tekst in Side Area Bottom

natuurvriendelijk haarsalon
info @ kallure.be | Stationsstraat 26 – 1861 Wolvertem | +32 2 267 44 54
top
Image Alt

Plantenkleuring

De plantenkleur – kruidenkleur

Een plantenkleuring of in de volksmond een “henna” kleuring is eigenlijk een haarkleurverf die gemaakt is van 100% gemalen plantjes. Boomschors, bloemetjes, stengels, wortels, bladeren of vruchten van een plant worden zeer fijn gemalen. Deze poeders worden dan met alleen warm water gemengd om een kleuremulsie te verkrijgen.
Dus alleen natuur op je haar! 
Het grote verschil met een chemische kleuring:
Een chemische kleuring gaat de haarschubben openen, zo kan de verf tot in de kern, waar het dan je eigen pigment stukmaakt, om daar het chemische pigment af te geven. Je haren krijgen zo dus stuk voor stuk dezelfde kleur, zowel de grijze als de donkere. Egaal, alles 1 kleur.
Een plantenkleuring legt een gekleurd laagje rond je haar en beschadigt helemaal niets, het is eigenlijk een heel goede verzorging voor je haar. Op elk haartje komt evenveel verf maar de grijze haren zullen lichter blijven, hierdoor krijg je een fantastische schakering in je haar. Elke klant krijgt dus een unieke kleur, de basiskleur met een laagje verf over. Het mooie van deze kleuring is dat de lichte en donkere nuances die van nature in het haar aanwezig zijn, blijven bestaan.
De tijd dat een “henna” kleuring alleen rood/koper was, is voorbij. Een plantenkleuring kan je kiezen in blonde tinten, bruine tinten, heel donker/bijna zwart, koper en zelfs iets koelere tinten.
Grijsdekking?
Als je een natuurlijke schakering in je haar wil behouden, kan je kiezen om een plantenkleuring in 1 keer op te zetten.
Wil je je grijze haren helemaal bedekken, dat kan ook, maar dan moet je een dubbele plantenkleuring kiezen. Dit is eerst pigment op de grijze haren aanbrengen, waarna er een tweede kleur overkomt.
Beide opties zijn mooi, aan de klant de keuze.

Mag iedereen een plantenkleuring op zijn haar krijgen? JA

De plantenkleuring is een kleurverzorging die de haren ook gaat verstevigen en de structuur verbeteren.
Voor wie?
* klanten die een chemokuur ondergaan
* klanten die immunotherapie volgen
* klanten waarvan het haar na een medicijnbehandeling teruggroeit (zelfs aan te raden!)
* klanten met bepaalde vormen van haarverlies
* zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
* klanten met allergische reacties bv ppd of ptd (wel wordt eerst een test aangeraden, je kan nl ook allergisch reageren op bv citroen of aardbei!)
*Klanten met psoriasis of andere hoofdhuid problematiek
De enige echte beperking van een plantenkleur is dat het haar niet kan worden opgelicht!
Dus geen highlights meer, maar je krijgt er wel ongelofelijk gezond gekleurd haar voor in de plaats.
Hou dus rekening met volgende punten:
* niet grijsdekkend zoals gewend van chemische haarverf
* kan grijs dekken maar lichter zoals een natuurlijke balayage
* kan grijs volledig dekken na twee keer kleuren, 2x een laag kleur na elkaar (je zit dan wel  langer in de stoel maar  ik maak het heel gezellig in het salon met een koffietje of theetje)
* elke keer een andere kleur of high-lights gaat niet meer
* koele kleuren zijn heel moeilijk te maken
* kan het haar niet lichter kleuren
* haarverzorging producten voor thuis aanschaffen aangepast aan de plantenkleur voor de houdbaarheid van de kleur, zonder slechte sulfaten en siliconen (zie tab ingredienten)
Als u bij k’Allure een plantenkleuring laat zetten, bent u op de hoogte en gaat u akkoord met de mogelijkheden en beperkingen. Er wordt geen kleurgarantie gegeven indien er geen haarverzorging producten worden aangekocht in het salon.