Widgets: Tekst in Side Area Bottom

natuurvriendelijk haarsalon
info @ kallure.be | Stationsstraat 26 – 1861 Wolvertem | +32 2 267 44 54
top
Image Alt

Plantenkleuring

De plantenkleur – kruidenkleur

Een plantenkleuring of in de volksmond een “henna” kleuring is eigenlijk een haarkleurverf die gemaakt is van 100% gemalen plantjes. Boomschors, bloemetjes, stengels, wortels, bladeren of vruchten van een plant worden zeer fijn gemalen. Deze poeders worden dan met alleen warm water gemengd om een kleuremulsie te verkrijgen.
Dus alleen natuur op je haar! 
Het grote verschil met een chemische kleuring:
Een chemische kleuring gaat de haarschubben openen, zo kan de verf tot in de kern, waar het dan je eigen pigment stukmaakt, om daar het chemische pigment af te geven. Je haren krijgen zo dus stuk voor stuk dezelfde kleur, zowel de grijze als de donkere. Egaal, alles 1 kleur.
Een plantenkleuring legt een gekleurd laagje rond je haar en beschadigd helemaal niets, het is eigenlijk een heel goede verzorging voor je haar. Op elk haartje komt evenveel verf maar de grijze haren zullen lichter blijven, hierdoor krijg je een fantastische schakering in je haar. Elke klant krijgt dus een unieke kleur, de basiskleur met een laagje verf over. Het mooie van deze kleuring is dat de lichte en donkere nuances die van nature in het haar aanwezig zijn, blijven bestaan.
De tijd dat een “henna” kleuring alleen rood/koper was, is voorbij. Een plantenkleuring kan je kiezen in blonde tinten, bruine tinten, heel donker/bijna zwart, koper en zelfs iets koelere tinten.
Grijsdekking?
Als je een natuurlijke schakering in je haar wil behouden, kan je kiezen om een plantenkleuring in 1 keer op te zetten.
Wil je je grijze haren helemaal bedekken, dat kan ook, maar dan moet je een dubbele plantenkleuring kiezen. Dit is eerst pigment op de grijze haren aanbrengen, waarna er een tweede kleur overkomt.
Beide opties zijn mooi, aan de klant de keuze.